Rondom Ramada in Benoa
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Koosenerna
24 Juni 2012 | Indonesië, Benoa
Da's lekker wakker worden met het geluid van kabbelend water en waterfonteinen uit de exotische tuin voor onze kamer op twee hoog.
Even geen idiote tijden om op te staan en koffer in te pakken en wegwezen. Nee, lekker uitgebreid ontbijtje en daarna zoals ik gisteren al schreef in de lobby zitten typen. Van de week deed ik dat ook een dik uur en toen vroeg een van de medereizigers of ik aan het werk was of dat het privé was. ;-)
Het liefste maak ik elke dag een verslagje maar soms komt het er niet van en dan ben je zo een uurtje verder.
Vandaag dus even rustig aan gedaan. Pas in de middag zijn we gaan lopen, op zoek naar winkeltjes. Lopen doen hier net als op Java en Sumatra alleen die sneue hollanders zo als wij. Want het is ook hier weer opletten op de stoep. Weer gaten en hobbels, nee het is geen Herestraat. En je kunt niet in de etalages kijken als je naar de straat/stoep moet kijken die soms ook maar zo ergens eindigt.
Het was op het heetst van de dag dus terug zijn we toch maar met een taxi gegaan. Daarna zijn we nog even naar het strand gegaan waar het opvallend rustig was. Geen probleem wij lagen heerlijk te genieten en keken af en toe met een half oog naar de zee of die er nog wel was... Met die tsunami's van tegenwoordig is een tukkie doen aan het strand een riskante onderneming geworden. Dat getuigt ook de waarschuwingsborden die je overal ziet. Zelfs op de buitenkant van ons hotel. Een rennend poppetje met een grote golf achter zich aan... tekst en uitleg is overbodig.
Trouwens nog iets opvallends, sinds de bomaanslag hier op Bali in 2002 worden alle auto's en bussen etc. die het terrein van een hotel willen oprijden tegengehouden door een hefboom en moet de kofferbak geopend worden door de chauffeur. De inhoud wordt geïnspecteerd en de onderkant van de auto/bus wordt met een spiegel gecheckt op onregelmatigheden. De passagiers worden ongemoeid gelaten. Schijnveiligheid vind ik dat, want wat als ik iets mijn tas heb dat tikt....
De zon ging even later schuil achter de wolken maar de temperatuur blijft dan nog heerlijk. Toch zijn we nog even verhuisd naar het zwembad bij het hotel en hebben op een zo'n dik matras onder een dakje liggen lezen, zaaalig.Best heerlijk zo'n relax dagje.
We zijn op tijd gaan slapen want morgen, zondag hebben we afgesproken met ons groepje voor een laatste dag. Dan gaan we met z'n allen naar Lembongan Island. Vroeg op dus!
24 Juni 2012 - 14:25
Schone Zuster:
He wat vervelende dag weer voor jullie aan het strand,nee dan hier lekker veel regen de hele dag,we hadden kaartjes voor de dierentuin en alleen vandaag geldig,we konden door het buitje van 10 uur dus niet gaan,nu is het half 5 op onze vrije zondag en droog!!!!!!Lekker jou verhalen gelezen Erna en poosje geslapen,ook lekker,nu even uit eten.
Groetjes Henk en Lineke.
P.s Geniet er nog van he de laatste zonnige dagen daar. -
24 Juni 2012 - 20:31
Linda:
Hoi Koos en Erna,
Leuk om jullie spannende en fijne belevenissen te lezen...prachtige foto's ook, ben best wel een beetje jaloers....
Geniet nog van jullie laatste weekje, dan geniet ik nog even mee per mail!!
Veel liefs Linda -
25 Juni 2012 - 10:50
Marian Visser:
Hoi Koos en Erna.
Zoals je weet ben ik op "zakenreis" naar Indonesië geweest. En één van de dingen die me nu weer te binnen schieten is dat wij erachter zijn gekomen dat je daar niet met een rollator kunt lopen vanwege al die oneffenheden. Onze oudjes zouden zich daar niet kunnen voortbewegen en ook een rolstoel duwen zal daar niet meevallen.
Ja een weekje Bali had me ook wel wat geleken maar niet met het hele reisgezelschap. Ik vond het toch wel prettig dat ik me terug kon trekken. Maar ik heb echt de natuur gemist, behalve in Bogor/Buitenzorg.
Ik heb net met Alie gesproken en stuur deze nu door naar haar. Je zult wel een reactie krijgen.
Trouwens ik zag de auto's bij de grote malls ook gecontroleerd worden op bommen. Ze zijn daar erg bang geworden vind je niet?
Geniet er nog maar lekker even van, het is zo weer voorbij.
groetjes
Marian