Back home - Reisverslag uit Blijham, Nederland van Koosenerna - WaarBenJij.nu Back home - Reisverslag uit Blijham, Nederland van Koosenerna - WaarBenJij.nu

Back home

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Koosenerna

06 Juli 2012 | Nederland, Blijham

Zaterdag 30 juni

Weer thuis na circa 30 reisuren.Tja het is even een stukkie vliegen maar dan heb je ook wel een bijzondere ervaring achter de rug mogen we wel stellen.
We hebben vrijdag dus nog heerlijk liggen zonnen tot half twaalf. We kregen zelfs nog van een stelletje uit Nederland eerst een Quote. Ha, leuk voor mijn man grapte ik. Maar nog geen 10 minuten later kreeg ik nog een blad; de Glossy...voor de vrouw. Nou bedankt, lekker wat te bladeren straks in het vliegtuid bedacht ik mij. En wie zagen wij een paar uur later ook inchecken voor de terugreis.... onze gulle vrienden. En waar zaten zij? Voor ons. Dus dat was een geslaagd weerzien. Trouwens ook met de andere leden van ons voormalig reisgezelschap hadden we een weerzien; Opa en Oma en Coby en Piet. We hebben gezellig zitten bijkletsen terwijl we moesten wachten op de vlucht van Denspasar Bali naar Djakarta op Java. We hadden geluk. We zaten naast Coby en Piet met z'n vieren op de rij met voor ons de wanden van de toiletten, dus meer beenbruimte dan normaal. Heerlijk zo even die twee uur.
Van Djakarta naar Schiphol met tussenstop en uitstapmogelijkheid in Dubai zaten we met z'n tweetjes naast elkaar met onze gulle vrienden voor ons. Helaas geen lege stoelen waar je stiekem kon gaan liggen deze keer. Het eerste uur had ik nogal last van onrustig benen. Dat kun je soms zo hebben ;-) Ik wist niet waar ik ze moest laten en wilde wel heel graag slapen alhoewel dat beter nog niet kon ivm het ritme. Op een gegeven moment ben ik gewoon op m'n knieën gaan zitten en half over m'n zitting gaan leunen en zowaar in slaap gesukkeld. Na de kleine 'anti-trombose-wandeling'op het vliegveld van Dubai en de diverse maaltijden en versnaperingen werd het licht getemperd en zijn ook wij weer gaan slapen. Moet zeggen dat dit goed lukte want 2 uur voor de landing werd ik opeens wakker. Ik zat bij het raam en toen ik het schermpje omhoog deed werd ik gelijk getrakteerd op een zonsopkomst. En eentje die niet gehinderd werd door wolken want daar zaten we de hele tijd boven. Prachtig gezicht. Helaas had ik geen camera bij de hand. Later ook mooi om te zien dat wolken ook een 'landschap'kunnen vormen want ik zag van die hoge cumuluswolken die zo hoog zijn dat ze weer schaduw geven op de wolken er beneden terwijl wij weer boven al die wolken vliegen. Best wel rustgevend beeld eigenlijk. Maar genoeg gezweefd.. holland was in zicht, de landing werd ingezet en onder ons verscheen het keurig in vakjes gedeelde platte thuisland. Good to be back home.