Vlucht over een wereldwonder - Reisverslag uit Grand Canyon, Verenigde Staten van Koosenerna - WaarBenJij.nu Vlucht over een wereldwonder - Reisverslag uit Grand Canyon, Verenigde Staten van Koosenerna - WaarBenJij.nu

Vlucht over een wereldwonder

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Koosenerna

30 Augustus 2008 | Verenigde Staten, Grand Canyon

Hi people,
Wij stapten om 7.30 uur aan boord van de andere bus van ATI om 5 minuten later afgezet te worden op de airport van Grand Canyon waar we incheckten voor een in totaal 1.45 minuten durende vlucht in een klein vliegtuig waar zo'n 10 personen allemaal voor een panoramisch raampje mochten plaatsnemen. Buckle up... headphones on... en met snelle start van het tweemotorig vliegtuig vlogen we direct naar de Canyon. Wat je dan ziet. Onbeschrijvelijk, echt. Je ziet de Coloradorivier kronkelen onder je en de randen van de Canyon, de plateauvlakten, woestijn. Echt je moet het gezien hebben, kom de film maar kijken. Koos en ik wisselden de aan.Honderden foto's en meters film erbij. Het was mooi rustig weer en je had helemaal niet het gevoel dat je zo hoog zat. De woestijn leek een zandbak met hier en daar bomen en af en toe wat hele kleine dieren. Zelf afgelegen huizen/campers. Via de koptelefoon kregen we het hele verhaal voorgeschoteld afgewisseld met een klassiek muziekje. Heel apart sfeertje zo. In je eentje luisteren en genieten van dit onvoorstelbare werelwonder.
Na een uur vlogen we recht op Monument Valley aan. Uit oude Westernfilms bekend. Stenen formaties met de meest vreemde vormen midden in een vlak landschap.
Hier maakten we een stop en gingen in een open bus met een reisleider naar de mooiste fotoplaatsen. Monument Valley ligt in het Navajo reservaat dus de reisleider en alle toeristische standjes in stijl werden door Indianen bemand. Prachtig man. De mooiste foto's geschoten. Ik zelf ook nog even op het Indianenpaard voor een shotje met een view die je nooit weer tegenkomt.
Prachtige rit gemaakt met de bus en een heerlijke lunch erbij. Te gek, te gek.
Daarna weer met het vliegtuig verder over Lake Powell, een door mensenhand aangelegd meer dat zo groot is en bijzonder door de vormen en van kleur; een schril contrast met de Grand Canyon maar zo idoot mooi weer. Nog een metertje film erbij. Prachtige shotjes van de bijzondere kustlijn en een arcadeboog die op afstand heel klein leek maar wij volgens de piloot met het vliegtuig konden doorvliegen. Weer een Kodakmoment.
Met het vliegtuig vlogen we toen naar Page het plaatsje waar we in het volgende hotel zouden slapen. We komen langzamerhand in de war met de hotelkamernummers en de naamplaatsen.
Hier 's avonds heerlijk gegeten (decadent gewauwel eigenlijk)
en heerlijk geslapoen

bye folks, morgen meer